Šotimaal asuv Balmoral loss on juba pikki aastaid kuningapere suvekodu olnud ning oma suurepärase välimusega meelitab ta ka palju turiste ligi, vahendab Iltalehti.

Kuninganna Elizabeth II endine turvamees Richard Griffin avalikustas lõbusa loo, kuidas tema kõrgeausus seal uudistavatele turistidele väikse vimka mängis.

Griffin selgitas, et tavaliselt kõnnib kuninganna lossi ümbruses vaid sall peas ja tagasihoidlikud igapäevased riided seljas. Ühel sellisel jalutuskäigul tuli neile vastu grupp Ameerikast pärit turiste, kes kohe üldse tavapärases välimuses Elizabethi ära ei tundnud. Kuningannale selline olukord sobis ja ta ei soovinud oma isikut ka avalikustada.

Turistid pärisid, kas sõbralik vanaproua elab selles piirkonnas, millele kuninganna vastas, et jah, siin lähistel tõesti.

Muidugi tekkis võõrastel kohe huvi, et kas lähedal elav tädi ka kuningannat ennast näinud on. Elizabethil oli ka sellele vastus olemas. "Ei, kuid see on tema turvamees," näitas kuninganna oma kõrval seisnud Griffinit.

Peale lühikest vestlust kõndisid turistid edasi ning turva sõnul ei olnud neil kuni lõpuni aimugi, kellega nad just rääkinud olid. Griffin töötas kuninganna teenistuses 30 aastat.

Elizabeth teine on ka sel suvel lossis palju aega veetnud. Teised pereliikmed on teda seal mitmel korral külastamas käinud.