"Seal on palju ajalugu. Seal on ka meie väikesed sõbrad...kummitused!" sõnab kuninganna 17. sajandil ehitatud lossi kohta, mis ka Unesco maailmapärandi nimekirja kuulub. "Nad on kõik väga sõbralikud, kuid mõnikord me tunneme, et pole üksi. Tulge ja tunnetage ise, kõndige seal pimedas ringi! See on väga põnev," rõõmustab kuninganna vaimude üle.

Kuninganna usub, et aastakümneid vanades hoonetes elamine karastab inimest selliste nähtuste suhtes ning seetõttu kinnitab 73-aastane naine, et ei karda oma teispoolsuses askeldavaid naabreid sugugi.

Ka kuningas Carl XVI Gustafi õde, printsess Christina usub, et lossis kummitab. "Otse loomulikult! Igas vanas majas liiguvad vaimud. Kindlasti. Neis majades on palju energiat ning oleks imelik, kui see mingil heli või kujundite vormis ei avalduks. Igas vanas majas on omad lood ja kummitused," on ta veendunud.

Kel julgust, võib majas ise ringi vaadata ja proovida teistpoolsetega ühendusse astuda – loss on turistidele avatud aastaringselt, välja arvatud lõunatiib, kus asuvad kroonitud peade privaatsed eluruumid.