Väljaanne In Touch oli esimene, mis kuulujutud avalikkuseni tõi. Väidetavalt oli peale sahinate kuulmist oli Kate Williamilt ka otse selgitust nõudnud, kuid mees naeris süüdistuste üle ja kinnitas, et kõlakad on alusetud, vahendab The Daily Beast. Olenemata sellisest vastusest nõudis Kate siiski, et mees naabriga enam ei suhtleks.

Allikas selgitas In Touchile, et Kate'i usaldus Williami vastu sai siiski veidi kannatada: "Ta näeb nende sõprust nüüd hoopis teises valguses."

"Nad tunduvad kui paar, kes ei saagi midagi valesti teha. Reaalsus on see, et igal paaril on oma probleeme ja Kate ning William ei ole erinevad."

Kuigi lahutusest on asi kaugel, siis miski on ikkagi kannatada saanud. "See on kõigutanud lossi ja nende abielu."

Muidugi võttis meedia väidetest hoogsalt kinni ja kirjutas paari abielust iga võimaliku nurga all. Ei läinud kaua mööda kui kuninglike palgatud advokaadid väljaannetele hoiatava kirja saatsid.

"Lisaks valetamisele ja tugevalt mustamisele, rikub valesid spekulatsioone levitav väljaanne meie kliendi auväärsust ja eraelu puutumatust, mille tagab Euroopa inimõiguste konventsioon artikkel 8."

Kuigi varasemalt oli kuninglikul perel seisukoht, et kõlakatele ei vastata ja neist välja ei tehta, siis nüüd on kõik muutumas. See ei ole esimene kord kui noored kuningliku on mustamise vastu võidelnud. Prints Harry on sundinud väljaannet the Star avalikult vabandama, et nad tema ja Pippa Middletoni suhtesse valetasid. Prints William ja Kate Middleton on võidelnud Prantsusmaal ilmuva ajakirjaga, mis avaldas Kate'i palja ülakehaga pildid. Paar võitis kohtus 115 000 dollarit kahjutasu.