Eile õhtul avalikustasid Meghan Markle ja prints Harry oma heategevusliku fondi Archewell, mis fännide sõnul poleks veel halvemal ajal toimuda saanud, vahendab DailyMail ja People.

Fännide sõnul on praegu avalikustatud fond ilmselge "ebaviisakas" näide, et Meghan ja Harry ei keskendu maailmas toimuvale ja elavad oma reaalsuses. "Kui mina oleks Harry või Meghan, siis oleks hoidnud madalat profiili kuni olukord laheneb," leidis kuninglike ekspert Phil Dampier. "Kas nad ei võinud oodata? Tõsiselt ebaviisakas ajastus," kritiseeris ajakirja The Conservative Woman toimetaja.

Ometi leidub ka hulgaliselt neid, kes paari tegevust mõistavad. Avalikesuhete ekspert Richard Fitzwilliams on veendunud, et informatsioon tuli avalikuks kogemata. "See on ilmselge, et nad ei plaaninud seda praegu avalikustada. Praegu, mil kogu maailm keskendub COVID-19 mõjudele, pole avalikustatud sisu toimuvaga peaaegu üldse seotud."

Ka paar ise on selgitanud, et olid sunnitud oma fondist rääkima vaid väljaande The Telegraph tõttu, kus seni salastatud detailid avalikuks läksid. "Nagu teilgi, on ka meie fookus COVID-19-ga võitlemisel, kuid informatsiooni avalikuks tulemise tõttu tundsime end survestatult, et ka fondi tagamaid veidi valgustada," on Harry ja Meghan kommenteerinud.

Paar tunnistas, et idee Archewell fondi loomiseks sündis enne kui poeg Archie, kes hoopis ise sealt oma nime sai. "Me ootame põnevusega Archewellist täpsemalt rääkimist, kui aeg selleks õige on," vabandasid kuninglikud liialt vara avalikuks tulnud informatsiooni tõttu.

Fondi nime on paar USAs ka kaubamärgina ära kindlustanud ning kirjeldusse lisanud, et see saab olema seotud harivate materjalide, pluuside, seelikute ja pastakatega.