Hiljuti teatasid Meghan Markle ja prints Harry sotsiaalmeedias, et loobuvad oma kuninglikust staatusest. Nüüd teatasid palee ametnikud, et noorpaaril pole ka enam kõrgeausustele omaseid tiitleid, vahendab BBC. Meghan ja prints Harry pole edaspidi ka enam kuninganna ametlikud esindajad.

Sussexi hertsogi ja hertsoginna teadaande kohaselt ei soovi nad enam maksumaksjalt palka ning hakkavad elatist teenima omal käel, kuigi jätkavad heategevuslike fondide nimel töötamist. Äsja saabunud teates kinnitab palee paari otsust ning selgitab, et olenemata nende tehtud tööst nad enam avalikkuselt raha ei saa. Paar lubas maksumaksjale tagasi maksta ka 2,4 miljonit naela, mille eest nad oma Frogmore'is asuvat kodu remontisid. Uus kokkulepe jõustub sel kevadel.

Jaanuari alguses jagasid Sussexid teadaannet, milles tunnistasid, et on juba pikalt otsust kaalunud, kuid soovivad kuninglikust elust eemalduda ja ise enda sissetulekut teenima hakata. Olenemata sellest jätkavad nad tööd heategevuslike fondide heaks. "See on suuresti tänu teie julgustusele, et julgeme sellise muutuse ellu viia," kirjutab paar pildi pealkirjas.

Harry ja Meghan plaanivad edaspidi oma aega jagada Suurbritannia ja Põhja-Ameerika vahel. "See tasakaal aitab meil kasvatada oma poega austama oma kuninglikku päritolu, kuid annab ka võimaluse keskenduda pere uuele elupeatükile ja heategevusele."

Hiljem selgus, et kuninganna polnud noorpaari otsusest teadlik, mistõttu korraldas kuninganna pere meespoolega vaid loetud päevad tagasi ka kriisikoosoleku. Noorte kuninglike otsuse ümber on hakanud levima üha enam kuulujutte, mille kohaselt on Ameerikast pärit Meghan sellist kolimist juba pikalt planeerinud.