Kutset ei saanud ka Philipi neli õde - Margarita, Theodora, Cecilie ja Sophie, kes olid kõik sakslastega abielus. Kolm Philipi õemeest olid selgelt seotud ka natsirühmitusega ning toona olid sõjamälestused veel brittide jaoks liiga värsked, et lubada sellise taustaga inimesi tulevase kuninganna pulma.

Printsil ja tema aristokraatlikel õdedel oli võrdlemisi raske lapsepõlv. 1922. aastal pidid nad vahetult pärast Philipi sündi lahkuma Kreekast ning nende vanemate teed läksid lahku. Nende ema, printsess Alice, pandi psühhiaatriakliinikusse ning nende isa, prints Andrew, kolis Lõuna-Prantsusmaale ning ta ei hoidnud enam oma perekonnaga ühendust.

Prints Philip käis mitmes eririigis koolis. Peale Inglismaal käis ta teadmisi kogumas ka Saksamaal ja Šotimaal. 1934. aastal kohtus 12-aasane Philip esmakordselt vaid kaheksa-aastase Elizabethiga. Viis aastat hiljem tunnistas prints, et ta on tulevasse kuningannasse armunud.

Elizabeth ja Philip on tegelikult ka veresugulased. Nende ühiseks esivanemaks on kuninganna Victoria, kelle poeg, kuningas Edward Vll, on Elizabethi vanavanaisa, ning kelle tütar Alice on Philipi vanavanaema.