Kuid on vaid üks endine tüdruksõber, kes pidavat Kate'il harja punaseks ajama. Tegemist on Jecca Craigiga, kes kohtus printsiga 2000. aastal, kui William võttis vaheaasta õpingutest ning suundus Keeniasse. Jecca on sealt pärit ning jõukast perekonnast neiu ja printsi vahel tekkis suhe.

Mõned aastad hiljem, kui Kate oli juba Williami radari, käis Jecca ikka printsiga läbi. Kate oli oma konkurendi peale ägestunud printsi 21. sünnipäeval, kus Jecca sättis ennast tulevase troonipärija kõrvale aukohale istuma.

2005. aastal, kui Kate ja William olid ametlikult paar, sattus armukolmnurk taas kokku Hugh van Cutsemi pulmas. Tseremoonia alguses juhtus piinlik seik, kui prints oli oma tüdruksõbra juba õigele kohale istuma pannud. Hetk hiljem saatis ta ka Jecca oma käekõrval mööda vahekäiku istekohale, mis jättis paljudele mulje, nagu oleks tegemist paariga. "Kate lihtsalt naeratas salapäraselt, nagu tal oleks saladus," ütles üks külaline hiljem pressile.

2007. aastal läksid William ja Kate lahku ning arvatakse, et toona oligi põhjuseks Jecca. Printsil olevat olnud neiu vastu jätkuvalt tugevad tunded, kuid mõni aeg hiljem mõistis ta, et Kate on tema jaoks õige.