Kuigi meedia süüdistas Diana hukkumises kõmujanus piltnikke, siis 18 kuud kestnud uurimise tulemusena otsustati, et õnnetuse põhjustas siiski autot juhtinud ning selle üle kiirust ületades kontrolli kaotanud Ritzi hotelli turvaülem Henri Paul, kes oli tarvitanud alkoholi ning kelle verest leiti ka antidepressantide ning teistegi ravimite jälgi. Uurimistulemused tõestasid, et paparatsod polnud avarii hetkel surmaauto läheduses.

Ometi peab avalikkus siiani fotograafe õnnetuse põhjustajateks – kui kümned piltnikud poleks Pariisi saabundud Dianat ning tema kallimat ning väidetavat kihlatut Dodi Al-Fayedi kimbutanud, oleks asjalood võinud ehk teisiti minna.

Samal ajal kui printsess Diana avarii järel hinge vaakus, toimetas politsei terve rea kohapeal kaameratega klõpsivaid paparatsosid jaoskonda, kus neist tehti toimiku jaoks ka ülesvõtted. Hiljem kutsuti tunnistusi andma veel terve rida piltnikke.

Ametlikku süüdistust keegi neist ei saanud, ent maailm jääb alati neid mehi mäletama kui meedia "jahikoeri", kelle tormijooks printsessi surmaga lõppes. Olid nad siis süüdi või mitte, on juba igaühe enda otsustada. Nende nägusid keegi mäletama ei jää, kuid politsei arhiiv ei unusta.

Siin on 17 paparatsot, kes saatuslikul 31. augusti ööl 1997. aastal printsessi surma tunnistajateks olid: