Prints Charles, kes tähistab 14. novembril oma 70. sünnipäeva, rääkis Vanity Fairile, et juba rohkem kui nelikümmend aastat tagasi pidas ta kõne, milles rõhutas plasti kahjulikkust keskkonnale. Mees rääkis ka teistest jäätmetest ja nende mõjust loodusele. Seepeale peeti entusiastlikku printsi aga eluvõõraks.

Praeguseks on maailm ja paljud inimesed hakanud aru saama, et tegelikult kaasneb plastiga palju muresid. Samas sõnab prints Charles, et pole mõtet kedagi parastada ja öelda “Mis ma teile ütlesin!”, sest enam see ei aita.

Muuhulgas rääkis Charles antud intervjuus, et ta sai juba noorena aru, et kuningaks ei saa ta niipea ning sättis oma elu selle järgi. Mehe sõnul poleks ta pooltki nii palju oma elus saavutanud, kui ta oleks saanud kuningaks varem. Näiteks on Charles julgemalt sõna võtnud keskkonnateemade üle, arhitektuuri kohta ja rääkinud ka alternatiivmeditsiinist.

Lisaks on Charles olnud väga tubli heategevusüritustel käija. Eelmisel aastal käis Charles kokku 546 üritusel, mis tegi temast palju aktiivsema kuningliku perekonna liikme kui teised. Näiteks tema ema Elizabeth II käis 296 üritusel. Prints Harry käis 209 üritusel ja prints William 107 üritusel.

Iga kord, kui Charles läheb mõnele heategevuslikule üritusele, viib ta ennast enne põhjalikult kurssi, kes seal on ja mida need inimesed teinud on. Näiteks kui ta näeb mõnda veterani, siis asjadega kursis olev prints Charles teab täpselt, kus mees teenis ja mida tegi. Sageli on inimesed selle üle heas mõttes üllatunud.