Mitmed teatrid ja kontserdisaalid olid sunnitud koroonaviiruse tekkimisel oma uksed sulgema, teadmata täpselt, millal nad saavad etendustega jätkata.

Prints Charles ütles, et on väga oluline, et orkestrid ja teised kunstivormid saavad jätkata. Prints, kes on kümnete kunstiinstitutsioonide patroon, lisas, et kunstidel on majanduses väga oluline roll.

"On väga tähtis, et nad tulevad tagasi kaks korda entusiastlikumalt," sõnas prints raadiointervjuus Classic FM-ile.

Rahvusteatri, Kuningliku Shakespeare'i kompanii ja Southbank Centrali juhid teatasid, et neid võib ilma valitsuse lisaabita oodata majanduslik kokkukukkumine.

Kuninglik ooperimaja, mille patroon Charles on, on kaotanud eriolukorra tõttu 60% oma sissetulekutest.

Prints Charlesi sõnul on teatrid ja kontserdisaalid halvas seisus just suutmatuse pärast uusi etendusi teha.

"Tegu on väga kalli kunstivormiga, aga see on oluline, kuna sellel on üleilmne mõju ja me peame leidma viisi, kuidas need imelised inimesed ja organisatsioonid edaspidi hakkama saavad," ütles ta.

71-aastane prints, kes märtsikuus pidi veetma nädal isolatsioonis, kui tal tekkisid koroonaviiruse sümptomid, rääkis raadiointervjuus Alan Titchmarshile oma eluaegsest armastusest klassikalise muusika vastu. Prints lisas ka, kuidas ta aitas oma pojal Williamil 2011. aastal pulmade jaoks muusikat valida.