Prints William kirjeldas, et ema kaotus tõi endaga kaasa valu, mida ei saa millegagi võrrelda, vahendab Daily Mail. Ka aastaid hiljem kannatas Williami tervis just sama valu käes. "Ma arvan, et kui sa leinad väga noores eas, siis tunned enneolematut valu. Samuti tead, et elus saab olema väga raske taastuda millestki, mis sellest veelgi valusam saab olema."

William tunnistas, et just ema kaotus mängis rolli ka tema töös õhu kiirabi piloodina, kus ta surmaga peaaegu iga päeva kokku puutus.

Sellised kaks rusuvat kogemust mõjutasid tugevalt just vaimset tervist. "Töö jättis väga masendava ja negatiivse tunde, millega arvad, et surm on igal pool lihtsalt ümber nurga, olenemata, kuhu lähed. See on korralik koorem, mida tassida ja tunda," meenutas William.

Prints William on otsustanud kõik avameelselt ära rääkida just homme linastuvas dokumentaalis "A Royal Team Talk: Tackling Mental Health", kus erinevate ametite esindajatega arutatakse, kui oluline on vaimne tervis ning mis seda mõjutab.

Dokumentaalis tunnistab prints William ka seda, et raske tööga kaasnenud stressi võttis ta tihti tahtmatult koju kaasa. "Sa tegeled iga päev peredega, kes saavad oma elu kõige halvimaid uudiseid," kirjeldas William ja tunnistas, et nii tohutu leinaga toime tulemine tundus talle lõpuks peaaegu, et võimatu.

Ta tunnistab, et kõige suurem õppetund, mille ta just tänu sellistele raskustele sai, on, et oma probleemidest peab rääkima. "Vaimse tervisega on nii, et me saame kõik sellega samastuda. Me näeme seda iga päev enda ümber... räägime siis sellest. See muudaks palju."