Anne'i oli siis vaid 23-aastane ning hakkas heategevuslikult ürituselt koos abikaasa Mark Phillipsiga koju liikuma, vahendab Fox News. Ootamatult ilmus nähtavale aga auto, mis nende teed blokeerima hakkas. Roolis istunud Ian Ball tõmbas välja relva, mida printsessi ihukaitsjad oodata ei osanud.

Ilma pikemalt mõtlemata tulistas Ball printsessi autojuhti ja turvameest Jim Beatonit ning lähedal olnud ajakirjanikku, kes sekkuda üritas. Kuul tabas Beatoni õlga, mistõttu ei õnnestunud autojuhil kinni kiilunud relva uuesti toimima saada, et röövlit vastu tulistada.

Ball planeeris printsess Anne'i eest nõuda lunarahaks neli miljonid dollarit, mis täna tähendaks umbest 16 miljonit dollarit. Printsessi ukse lahti sikutanud röövel hakkas kuninglikku autost välja kiskuma, kuid õnneks oli Anne'i piisavalt tugev, et vastu hakata. Pealtnägijate sõnul oli ta suisa vastu karjatanud. "Mitte mingil juhul," oli väidetavalt lause, mida Anne'i öelda suutis.

Vaid tänu õnnelikule juhusele oli just sel hetkel sündmuspaigalt möödunud poksija Ronnie Russell, kes röövlile kõva hoobi vastu pead virutas. Russell ja Beaton said mõlemad tänutäheks auväärse teenetemärgi.

Tänaseks 76-aastane Beaton tunnistab, et ei osanud kordagi kahelda, et printsessi elu ohus võiks olla. "Ma arvasin, et see on keegi, kes tahab lihtsalt närvidele käia. Polnud ühtegi märki sellest, mis juhtuma hakkab." Beatoni kirjelduse kohaselt ähvardas röövel, et kui ta relva ära ei pane, siis tulistab printsessi.

lisaks Beatonile tulistas Ball veel ajakirjanik Brian McConnelli, teist turvameest Alexander Callenderit ja politseinikku Michael Hillsi.

Beaton töötas kuninglike heaks veel viis aastat ja tõdeb, et just see juhtum mõjutas kõvasti meetmeid, mida pereliikmete kaitsmiseks kasutatakse. "Mul ei olnud midagi, ei ühtegi tagavara autot ega isegi väljaõpet mitte. Täna on kõik vastupidi."