31. augustil 1997 sattus 36-aastane Diana koos sõbra ja armastatu Dodi Fayediga autoõnnetusse Pont de l’Alma tunnelis Pariisis. Õnnetuses hukkusid nii printsess, Dodi Fayed kui ka nende autojuht Henry Paul. Ainsana jäi ellu Dodi ihukaitsja Trevor Rees-Jones. 14. detsembril 2006 kuulutas Briti politsei Diana surma õnnetusjuhtumiks, kuid tänase päevani ringlevad selle ümber erinevad vandenõuteooriad ja näpuga on näidatud isegi kuningakoja poole.

Härra Gourmelon tunnistas värskes intervjuus, et esialgul ei saanud ta arugi, et tegemist on kurikuulsa printsessiga. 50-aastase tuletõrjuja sõnul lõpetas Diana peagi hingamise, mistõttu masseeris ta tema südant ja naine hakkas hetkeks taas hingama. “Nägin, et tema paremal õlal oli pisike vigastus, kuid midagi muud märkimisväärset mitte. Ta polnud üldse verine,” rääkis mees väljaandele The Sun. “Ausalt öeldes olin ma kindel, et ta jääb ellu. Teadsin, et ta on kiirabis, et ta on elus ja eeldasin, et ta jääb ellu. Hiljem sain aga teada, et ta suri haiglas.”

Foto: Vida Press

Viimati kõneles Gourmelon printsessi surmast aastal 2007, kuid 20 aastat hiljem on tal õõvastav vaatepilt jätkuvalt eredalt meeles: “Nägin, et ta liigutab ja räägib. Ta kõneles inglise keeles ja lausus: “Mu Jumal, mis juhtus?”. Sain sellest aru ja üritasin teda veidi maha rahustada. Ta liigutas oma vasakut kätt, mis oli vaba, kuid tema parem käsi oli lõksus. Hoidsin tema kätt. Ma ei mäleta, mida ma talle rahustamiseks ütlesin, kuid see oli prantsuse keeles.”

Selleks ajaks oli sündmuskohale jõudnud ka arst, kes käskis meestel Diana sõidukist välja tõsta: “Võtsime ta välja ja esialgu panime ta kanderaamile ning seejärel õhumadratsile — autoõnnestuste puhul on tihti suurimaks hirmuks selgroovigastus, seega üritasime me seda kinnitada.”

“Sel hetkel ütles meile arst, et tema süda lõpetas löömise. Üritasime kahekesi tema südant masseerida ja see hakkas pea koheselt lööma. Seejärel panime me ta kiirabiautosse. Minu meeskonna kapten tuli ja küsis, kas ma tundsin ta ära. Ma ei olnud, kuid siis heitsin ma pilgu kiirabiautosse ja tundsin ta näo lõpuks ära. Me oleks samamoodi käitunud ükskõik millise inimese puhul. Mäletan ühte asja: tagaistmel olnud reisijatel polnud turvavööd peal,” meenutas Gourmelon. Tegemist on äärmiselt kummalise tähelepanekuga, sest tavaliselt tagati printsessi turvalisus absoluutsel igal autosõidul, istus ta siis ees või taga. Paar tundi hiljem kuulutati printsess Diana surnuks.

Foto: Vida Press