Nimelt ei teinud prints Charles mingit saladust sellest, et ta lootis, et prints William saab endale väikese õe. Talle olevat väga meeldinud mõte, et paari teine laps on tütar ning Diana kirjutas oma päevikus, et tema valetas Charlesile enne sündi.

"Ma nägin ultrahelis, et sündimas on poeg, kuid Charles tahtis alati tütart. Ta soovis kahte last ning üks pidi olema tütar. Ma teadsin, et Harry on poiss ja ma valetasin," kirjutas Diana oma salajasse raamatusse.

Printsessi sõnul sai Charles teada, et teine laps on poeg alles pärast sünnitust. Tal olevat olnud raskusi, et varjata oma pettumust. "Esimene kommentaar oli: "Issand, see on poiss!" ja teine oli: "Tal on punased juuksed!"," meenutas Diana.

Charles tuli rahva ette väga pettunud ilmega veel mitu nädalat hiljem Harry ristimisel. "Ta ütles mu emale, et me oleme nii pettunud, sest arvasime, et tuleb tüdruk," kirjutas printsess. Selline kommentaar ei sobinud värskele vanaemale ning ta kurjustas printsiga ning ütles, et ta peaks olema õnnelik, et laps on terve ja normaalne.