Kuninganna Elizabethi nõbu Lord Ivar Mountbatten abiellub James Coyle’iga privaatsel tseremoonial sellel suvel, tegemist on esimese samasoolise abieluga kuningliku perekonna ajaloos.

Ivar tuli kapist välja 2016. aastal, aastaid pärast lahutust oma eksnaisest Pennyst. Mees sõnas väljaandele Daily Mail, et ta ei soovinud alguses uuesti abielluda, kuna see on tema elus juba läbitud etapp. Kuid lõpuks soostus ta kallima nimel seda siiski tegema.

"Jamesil ei ole olnud stabiilset elu, ma tahan talle seda pakkuda," tõdes mees. Ivar sõnas, et tegemist on väga modernse abieluga. "Ei olnud mingit ettepanekut, kõigest selle suure armastuse tunnustamine."

Pulmadel on plaanis ka väga julge samm, nimelt saadab Ivari alatari ette tema eksabikaasa Penny. Selle ideega tulid lagedale Ivari ja Penny tütred.

"See muudab mind väga emotsionaalseks, ma olen liigutatud," tõdes naine ja sõnas, et osadele võib tema roll pulmades imelikuna tunduda.

"Me oleme alati väga hästi läbi saanud. Ivar on nüüd palju rahulikum ja õnnelikum. Isegi lahkem. Ta ei saanud vist ise aru, et oma seksuaalsuse saladuses hoidmine piinas teda palju. Nüüd on ta täielikult teine inimene. Kõik tunnistavad, et nad pole Ivarit kunagi nii õnnelikuna näinud," sõnas eksnaine Penny.

James tõdes, et tseremoonia tuleb siiski väike ja tagasihoidlik, et ole mingit suurt kuninglikku pulma. "See on rohkem laste, perekonna ja sõprade jaoks."

"Me käisime paar nädalat tagasi ühes pulmas, me ei kavatse midagi sellist teha. Me ei hakka torti lõikuma ja tantsima," jätkas mees.

Oma minevikust rääkides tõdes Ivar, et tunnistas eksabikaasale Pennyle oma seksuaalset orientatsiooni juba enne abiellumist. Aga lapsepõlves ta oma vanematele "välja tulla" ei julgenud. "Mehi mõnitati räigelt seal, kus ma üles kasvasin. Kutsuti igasuguste alandavate nimedega."

Uudis Ivari pulma kohta tuli kuu pärast Meghani ja Harry suurt pulmapidu Windsdori lossis.