Täna kell 13:10 sündis Cambridge’i hertsoginna Catherine’ile poeg. Laps kaalus 3.81 kilo, nii ema kui beebi on mõlemad hea tervise juures.

Maimukese nimi tehakse arvatavasti teatavaks paari päeva jooksul. George’i ja Charlotte’i nimed teatati kaks päeva pärast sündi, esimesena teavitatakse nimevalikust loomulikult kuningannat.

Last näidatakse avalikkusele esimest korda siis, kui Catherine ja William haiglast lahkuvad. Pärast esimest sünnitust lahkus naine haiglast järgmisel päeval, kuid järgmine kord lahkus ta juba samal õhtul. Seega võib fotosid uuest ilmakodanikust näha juba täna, see sõltub hertsoginna enesetundest.

Ajakirjanikud ja fotograafid kogunesid kohe pärast teadaannet haigla juurde, oodati kiiret sünnitust. Esimese lapsega kestis sünnitus 10 ja pool tundi, Charlotte’i sünd võttis aega kõigest kaks tundi ja 34 minutit. Tavaliselt on naistel kolmanda lapse sünnitus kiirem kui esimese ja teise oma.

Hertsoginnat oli sünnitamisel abistamas umbes 20st tippspetsialistist koosnev arstide ja õdede meeskond. Nüüd võtab Catherine tõenäoliselt väikese puhkuse, et uue ilmakodaniku eest hoolt kanda. Kuid juba 19. mail peaks naine osalema prints Harry ja Meghan Markle’i pulmades.

Paar on väljendanud siirast tänu fännidele üle kogu maailma, kes on neile head soovinud. Kensingtoni palee teatas täna kell 10:22, et hertsoginna viidi Londonis asuvasse St. Mary haiglasse.

William ja Kate ei teadnud lapse sugu enne sünnitust. Nagu ka eelmiste laste puhul, otsustasid nad pigem üllatuse kasuks. Kuninglikust beebist saab Elizabeth II-se kuues lapselapselaps.