Sophie töötas Kate'i alluvuses kokku seitse aastat. Naine ise ja ta lähedased on jahmunud, väljaande allikate kohaselt tuli see suure üllatusena ka kuningakoja personali hulgas. Eriti mõru on teade Sophie'le ka seetõttu, et ta arvas, et praegu on ta elu kõige õnnelikum aeg. Ta abiellus oma kauaaegse kallimaga ning naasis just pulmareisilt.

Üks Sophie sõber rääkis Daily Mailile, et Sophie on väga töökas ning armastas oma ametit. "Tema lähiringkond on praegu šokis, see tuli nii ootamatult."

Sophie't nähti tihti ka avalikel üritustel Kate'i ja Williami kõrval. Ta sõitis kuningliku paariga kaasa ka 2014. aasta ringreisile Austraaliasse ning Uus-Meremaale.

Kuningakoja allikad rääkisid The Sunile, et põhjus võib peituda Williami ja Kate'i kevadises "lahkuminekus" Harry ja Meghaniga. Nimelt jagasid vennad varem oma kantseleid ehk alluvaid, kes vastutasid kõige eest, mis puudutas nende ametlike tegemiste organiseerimist. Kevadel aga otsustati, et nii enam ei jätkata ja löödi oma kantseleid lahku. Töötajadki koliti eri kontoritesse. Initsiatiiv olevat tulnud Harrylt ja Meghanilt.

Loomulikult tuli siis ka töötajate arvu koomale tõmmata ja eelarvet kärpida, ehk on see Sophie vallandamise põhjus? Võimalik on muidugi ka isiklik konflikt.