Eelmise nädala neljapäeval põhjustas prints Philip autoavarii, kõrvalteelt peateele suundunud 97-aastane mees ei andnud peateel liikuvale sõidukile teed ja põhjustas sellega avarii.

Philip sõnas pärast õnnetust, et ta ei näinud lähenevat autot, kuna päike pimestas teda. Philip tõmmati autost katuseluugi kaudu välja, tema vigastada ei saanud. Kahjuks ei läinud nii hästi teisel autos olnud inimestel, kõrvalistmel olnud 48-aastane Emma Fairweather murdis oma randme.

Pärast avariid ei ole kuninganna ega prints Philip viga saanud naisega isiklikult ühendust võtnud.

"Me nägime printsi Land Roverit umbes 140 meetri kaugusel ristmikul, see hakkas äkki liikuma. Kiirusepiirang oli 95 kilomeetrit tunnis, mu sõber sõitis kiirusega 80 kilomeetrit tunnis. Ma mõtlesin, et ta jääb ju ometi seisma ja annab teed, kuid ta ei teinud seda," meenutas Emma avariid.

Üks kuningliku perekonna heaks töötav inimene sõnas väljaandele Daily Mail, et kuningliku perekonna liikmed on harjunud sellega, et nende jaoks on tavaliselt teed teiste liiklejate jaoks kinni pandud. Seega nad tunnevad ennast autoroolis liiga mugavalt, kui kombineerida see printsi kõrge vanusega, siis on tulemuseks väga ohtlikud olukorrad.

Suurbritannia avalikkuses tekkinud pahameelelaine on innustanud mitmeid inimesi avalikult rääkima oma ohtlikest kogemustest maanteel seoses printsiga.

Üks mees helistas raadiosaatesse ja väitis, et 30 aastat tagasi oleks prints Philp ta peaaegu ära tapnud.

"See oli 1987. aastal, augusti teisel või kolmandal nädalal umbes kell kuus õhtul. Ma sõitsin maanteel, äkki tuli prints Philip, sõitis keset teed ja ajas juttu Kreeka endise kuningaga. Ta ei pannud liiklust üldse tähele. Ta sõitis üle valge joone ja tuli otse meie poole. Mina ja mu kaasreisija arvasime, et meie viimased sekundid on käes. Ma pidin äkilise manöövriga tegema, jäin ilma küljepeeglist, veerandist kaitserauast ja paarist ilukilbist."

Sandringhai elanik sõnas ajalehele Mirror, et mees on 97-aastane, paljude terviseprobleemidega, kuid ta sõidab nii, nagu ta oleks ainus autojuht teel. Kui sa teda näed, siis pead eemale hoidma."

Õppeassistent Charlotte Tuffnell sõnas, et paar aastat tagasi oli prints tema isa peaaegu teelt välja ramminud.

Ärimees Patrick Daynes meenutas, kuidas ta pidi 1996. aastal kaelatuge kandma, sest prints sõitis talle ülekäiguraja juures tagant sisse.

"See oli täiesti tema süü," sõnas Daynes.