Varem oli see nelik väga lähedane ning paari lapsed on omavahel väga head sõbrad. Tegelikuses oli avalik saladus, et Rose, kes on oma rikkast abikaasast lausa 23 aastat noorem, oli noorena mõeldud prints Williami tulevaseks kaasaks. Naise vanaema oli kuninganna Elizabeth ll hea sõbranna ning täitis kuninglikus pulmas ka kuninganna pruutneitsi rolli. Seetõttu on Rose olnud alati tänu perekonnale seotud ka kuningliku perekonnaga.

Kuid nüüd kus William ja Rose on mõlemad õnnelikult abielus teiste inimestega, on nad aga Norfolkis naabrid. Kate'ile on allikate sõnul pinnuks silmas aga see, et Rose on ka väga tegus erinevates heategevusorganisatsioonides. Arvatakse, et hertsoginnale ei meeldi domineeriv endine modell Rose. Samuti tegitab pingeid Williami soojad suhted kauni 35-aastase naisega. Mõned Briti väljaanded kahtlustavad, et Kate arvab, et nende vahel on lausa salasuhe.

Kui uudis eelmisel nädalal avalikuks tuli, siis kumbki osapool seda kommenteerima ei rutanud. Daily Mail teatas, et Kate ja Rose on mõlemad kaalunud ka väljaandeid sopa loopimise eest kohtusse kaevata.