CNN`i väitel on nad püüdnud täna saada enda allikate sellekohastele väidetele ka kuningakojast ametlikku kommentaari, kuid seni pole see veel õnnestunud. Sama väitega ja allikatega tuli aga õhtul välja Londoni kohalik ajaleht Evening Standard.

Standardi sõnul olevat kuninganna ja tema poeg Charles pidanud Harryga telefonitsi maha mitmeid konverentsvestlusi ning üritanud keelitada teda mitte teatama tagasiastumisest. Üheskoos üritati kiiresti leida ka lahendusi, et kuidas sellest kõigest kõige väiksema kahjuga välja tulla.

"Seal ei olnud kättemaksu. Ega ka näpuga näitamist. Vestlused olid rahulikud, konstruktiivsed ja produktiivsed," väitis üks kuningliku õukonna liige Standardile.

Leht kirjutab aga ka, et kuninganna oli keelitanud Harryt ja tema naist mitte avalikustama nende plaani kuninglikust elust taanduda. Kuninganna soov oli sõnum ilusti läbi mõelda ja sellega oodata.

Harry ja Meghan otsustasid aga oma otsusest ikkagi koheselt teatada, mis üllatas kogu Buckinghami paleed, väidavad allikad.

Leht tõdeb, et Sussexi hertsogi selline vastuhakk näitab ehedalt, kui "solvunud" ja "pettunud" ta perekonnas on. Samuti väidab väljaanne, et kuninganna ja tema poeg, prints Charles said Harry ja Meghani otsuse kohta teada ka ise vaid 10 minutit enne selle avalikustamist.

Prints Harry ja Meghan Markle teatasid eile sotsiaalmeedias, et loobuvad oma kuninglikust elust ning jätkavad poja kasvatamist kahes riigis.

Jagatud postituse juures tunnistas kuninglik paar, et on juba pikalt otsust kaalunud, kuid soovivad oma kuninglikust elust loobuda ja ise enda sissetulekut teenima hakata. Olenemata sellest jätkavad nad tööd heategevuslike fondide toetamiseks. "See on suuresti tänu teie julgustusele, et julgeme sellise muutuse ellu viia," kirjutab paar pildi pealkirjas.