Prints Charles ja austrid

Üks veidramaid ja enim ajast-arust reegleid kuninglikus protokollis on keeld süüa molluskeid — eeskätt seetõttu, et nendest võib kergesti saada toidumürgitust. Kuninganna ise peab sellest reeglist väga rangelt kinni, lubamata endale isegi sushit, ent paljud kuningliku pere liikmed eesotsas prints Charles’iga naudivad igal võimalusel austreid, kammkarpe ja teisi merelisi hõrgutisi.

Prints William koos poja George’iga reisil

Troonipärijatel pole tegelikult lubatud koos reisida, eriti lennukis — seda igaks juhuks, kui midagi katastroofilist peaks juhtuma ja riik korraga mitmest tulevasest valitsejast ilma jääma.

Kuninganna Elizabeth II abielutõotus

Kui kuninganna Elizabeth II prints Philipiga abiellus, sisaldas tema abielutõotus lubadust abikaasale alluda. Teatavasti ei tohi valitsev monarh aga mitte kellelegi alluda, vaid peab kõiges säilitama suveräänsuse.

Printsess Diana kataloogist tellitud sõrmus

Võiks ju arvata, et printsessiks kroonimise eel võiks naisterahvas endale seda luksust lubada, et nautida spetsiaalselt talle disainitud ehete võlu ja kuninglikke juveele. Kuid printsess Diana soovis hoopis, et tema kihlasõrmus oleks tellitud Garrard’i juveelikataloogist.

Prints Philip poeg Edwardi sünni juures

Kuigi Elizabethi eelkäijad ei lubanud iial oma abikaasasid laste sünniprotseduuridele ligilähedalegi, siis valitsev kuninganna purustas selle kaanoni ja lubas Philipil tähtsast sündmusest osa saada.

Printsess Eugenie’i üleni must riietus

Kuningliku pere liikmed kannavad musti rõivaid üksnes siis, kui mõni nende pereliige sureb, muul ajal on see rangelt keelatud. Seega, kui printsess Eugenie mullu ühele pidulikule sündmusele üleni mustas ilmus, uurisid kõik otsemaid, keda ta leinab.

Prints George ja pikad püksid

Briti eliidi alla 8-aastased poisslapsed peavad aastaringselt põlvpükse kandma, mis arvestades Suurbritannia kehva kliimat, on enam kui veider reegel. Hiljuti toimunud kuninglikus pulmas kergitasid seetõttu paljud kulmu, kui pisiprints kandis vastuvõtul rätsepatööna valminud Dege & Skinneri pintsakut ja pükse, mis oli miniversioon kostüümidest, mida kandsid William ja Harry.

Prints Harry ja vallatu endel

Kuningliku pere liikmetel on keelatud ise teha selfisid ja ka nendele sattuda. Seetõttu osutuski Ameerika president Barack Obama väga suureks erandiks, klõpsates endast ja printsist vallatu endli. Ja Harry on korduvalt ka ise telefoni haaranud, et olulisi momente jäädvustada.

Prints Williami ja murest murtud proua embus

Kuningliku pere liikmed ei tohi avalikus kohas lihtrahvaga füüsiliselt kokku puutuda — neid ei tohi puudutada, ammugi mitte kallistada. Ent mullu juunis toimunud traagilise Grenfelli kortermaja põlengu ohvritega kohtudes murdis prints William seda reeglit, kui üks leinav vanaproua teda embas — tulevane kroonprints haaras naise oma käte vahele, lohutas teda ning paitas pead, lubades teha kõik endast oleneva, et perekonda raskel ajal aidata.

Prints Charles'i ja väikese Rumeenia poisi embus

Täpselt nagu William eelmisel aastal, sattus prints Charles aastaid tagasi Rumeenias olukorda, kus 11-aastane poiss nimega Valentine Blacker, kes ilmselgelt ei teadnud midagi kuninglikust protokollist, langes printsile kaela. Ootamatusest rabatud kuninglik kõrgus embas väikest poissi vastu.

Kuninganna Elizabethi ja Michelle Obama poolik embus

2009.aastal Buckinghami paleed külastanud Michelle Obama jättis kuninganna Elizabethile niivõrd hea mulje, et muidu karm monarh leebus hetkeks ja asetas oma käe poolkogemata pildistamisel Ameerika esileedile ümber. See oli ennekuulmatu ja -nägematu!

Kuninganna ja autogramm

Täpselt nagu selfide tegemine, on kuningliku pere liikmetel keelatud jagada ka autogramme. Ometigi murdis kuninganna ise seda reeglit, kui 1998.aastal toimunud Malaisia visiidil oma nime jalgpalli peale kriipseldas. Rohkem pole ta teadaolevalt nii käitunud.

Printsess Diana pojad ja tavaline kool

Üldiselt eelistatakse, et monarhide järeltulijad õpivad eraõpetajate käe all. Printsess Diana oli seega terve Inglimaa ajaloo vältel esimene kuningliku pere liige, kes sellele reeglile vilistas, saates oma pojad Williami ja Harry koos teiste lastega täiesti harilikku Londoni eelkooli.

Kate'i ja William hilinemine

Seda loetakse äärmiselt rängaks eksimuseks, kui keegi mõnele pidulikule sündmusele pärast kuningannat saabub, ent Kate ja William on kahjuks sunnitud sellise hirmsa veaga elama, saabudes tänavu kevadisele Ülestõusmispühade jumalateenistusele liiklusummikute tõttu liiga hilja.

Kuningas Edward VIII troonist loobumine

Üks briti kuningliku ajaloo rabavamaid näiteid on Kuningas Edward VIII troonist loobumine, et olla koos oma armastatu, lahutatud seltskonnadaami Wallis Simpsoniga, keda ülejäänud suguvõsa ja avalikkus heaks ei kiitnud. Edwardi asemel tõusis troonile ta vend George VI, kelle tütrest, printsess Elizabethist, sai praegune kuninganna.