Berliini linnapea Eberhard Diepgen ütles mullu ligi miljoni osalejaga paraadi korraldajatele, et nad peavad valima mõne teise kuupäeva.

Armuparaadi pressiesindaja Enric Nitzsche ütles, et korraldajad ei soostu päeva muutma, kuna osalised ja reisifirmad on oma plaanid juba teinud.

Senaator Eckart Werthebach sõnul esitas keskkonnakaitsegrupp Oma avalduse juba septembris, Love Parade aga alles oktoobris, mistõttu esimene sai õiguse korraldada üritus 14. juunil. Ta ütles, et Armuparaadi korraldajaid hoiatati korduvalt, aga nad ei reageerinud sellele.

Love Parade ei too Berliini tänavatele mitte ainult miljoneid inimesi, vaid ka palju raha kauplustele, hotellidele ja restoranidele.

Esialgu ei ole teada, kas on võimalik leida alternatiivne marsruut rongkäigule, mis algab Brandenburgi väravast ja lõpeb Võidu monumendi juures Berliini kesklinnas. Keskkonnakaitsjate sõnul ei ole neil ürituse vastu midagi, aga neile ei meeldi, et see toimub Tiergarteni lähedal, mille miljonid üritusel osalejad ära rikuvad.