Võimude pahameele põhjuseks on hollandikeelse nädalakirja esikaas, millel poseerivad Miss Belgia 2010 Cilou Annys ja konservatiivse erakonna Uus-Flaami Liit (Nieuw-Vlaamse Alliantie ehk N-VA) Bart de Wever.

Iluduskuninganna ja poliitik seisavad ajakirja P-Magazine esikaanel riigilipul ning de Wever üritab fotol lõigata kääridega puruks Annysi Belgia-kirjaga missilinti.  

Föderalismi kalduv telekanal Euronews märgib, et de Weversi partei N-VA võitleb flaamikeelse Põhja-Belgia Flandria iseseisvuse eest ning seda sümboliseeriski ülesvõttel tema käes olevad käärid.

P-Magazine'i kaanefoto šokeeris mitte ainult poliitikuid vaid ka tavalisi belglasi. Nüüd kaaluvad võistluse korraldajad Annysilt missitiitli äravõtmist. 


 
Näitsiku sõnul ei teadnud ta fotosessiooni ajal Flaami rahvuslaste „tõelisi kavatsusi", talle kinnitati, et foto tehakse vaid ühe artikli illustratsiooniks.

„Ma ei hooli Bart de Weverist. Ta on Belgia vastu ja mina olen Belgia poolt. Mulle meeldivad valloonid, mulle meeldivad tõsiselt flaamid. Minu jaoks on nad kõik belglased. Mul on vanavanemad Vallooniast nii, et minu jaoks pole (rahvusel) vahet," ütles iluduskuninganna.    

Ka varem on kahe kogukonna vahel iludusvõistlustel tülisid olnud. Miss Belgia 2008 Alizée Poulicek pälvis laval olles vilekontserdi kui ta tunnistas televisiooni otse-eetris, et ta ei räägi hollandi keelt. Neiu muutus seetõttu Flaami meedia pilkealuseks.