Bar Rafaeli ja tema talendiagendina tegutsev ema Zipi Refaeli said süüdistuse valede maksuandmete esitamises, valetades ankeedis modelli elukoha kohta, et vältida Iisraeli kõrgemaid makse, kirjutab People.

Peale karistuse peavad mõlemad Iisraeli valitusele tagasi maksma ka maksuraha ning 1,5 miljoni suuruse trahvi.

35-aastane modell valetas aastaid oma peamise elukoha kohta ja seda enda karjääri tippajal. Selle alla kuulub ka aeg, mil ta oli Leonardo DiCaprioga aastatel 2006-2011 paar.

Associated Press vahendab, et Iisraeli seaduste kohaselt on inimese põhielukohaks see, kus ta suurema osa kalendriaastast elab. Bar Rafaeli aga väitis, et Iisrael seda ei olnud, kuna reisis modellitööd tehes mööda maailma ringi. Prokurör aga vaidles vastu ning esitas talle maksudest kõrvalehiilimise eest süüdistuse.

Zipi rikkumine on aga tõsisem. Ta ei avaldanud riigile, kui palju raha ta tegelikult tütart esindades teenis, ning sõlmis rendilepinguid teiste pereliikmete alt, et varjata tütre tegelikku elukohta. Talle esitati süüdistust sissetuleku osas valetamises, maksudest kõrvalehiilimises ja aidates kellelgi teisel sama teha.

Rafaeli maksupettust hakati esmakordselt uurima 2015. aastal. 2019. aasta jaanuaris teatas Iisraeli prokuratuur, et modellile võidakse esitada süüdistus maksudest kõrvalehiilimises, rahapesus ja valeütluste andmises.

Prokuratuuri tehtud avalduses öeldi, et Rafaeli ütles Iisraeli võimudele, et ta elas aastatel 2009-2012 Ameerika Ühendriikides, aga ütles sealsetele võimudele, et ta elas Iisraelis.

Modell väitis, et aastatel 2006-2011 elas ta koos oma poiss-sõbra Leonardo DiCaprioga, aga The Jerusalem Post raporteeris, et ta elas Tel Avivis asuvas korteris, mis kuulus tema perekonnale.

Iisraeli kohus on aga varem teatanud, et suhe DiCaprioga ei kvalifitseeru "perekonna" alla, seega ei saa modell väita, et ta elas tol ajal ametlikult Ühendriikides.

Bar Rafaeli on aastast 2015 abielus ärimehe Adi Ezraga, kellega koos on tal kolm last.