USA föderaalagendid vahistasid kolmapäevaõhtul salaoperatsiooni ajal mehe nimega Keith Lawrence Middlebrook. FBI agent teeskles, et on potentsiaalne investor, leppis Middlebrookiga kokkusaamise aja, Middlebrook võttis tabletid kaasa ja vahistati kokkusaamisel, kirjutab TMZ.

Mees väitis, et ta on loonud patenti ootava ravimi, mis takistab inimestel viirusesse nakatumist, ning aitab ka neid, kes on COVID-19 positiivsed.

FBI sõnul olla Middlebrook otsinud inimesi, kes investeeriksid tema firmasse Quantum Prevention CV. Kurjategija olla lubanud muuta ühe miljoni dollari suuruse investeeringu 200 kuni 300 miljoni suuruseks.

Middlebrook olla vähemalt ühele investorile maininud ka korvpallilegendi Magic Johnsoni nime, kes kuulub väidetavalt tema firma juhatusse. FBI võttis Johnsoniga ühendust ning uuris neid väiteid. Johnson vastas, et ta pole kunagi Middlebrookist ja tema "firmast" midagi kuulnud.

Foto: Scanpix

USA peaprokurör William Barr sõnas sel nädalal Valges Majas toimunud koosoleku ajal, et valitsus kohtleb karmilt kõiki, kes püüavad epideemia hirme enda jaoks rahaliselt kasulikuks pöörata.

Ja nii ka läks, sest Middlebrookile on esitatud süüdistus pettusega raha teenimises, mille maksimaalne karistus on 20 aastat vangistust.