64-aastane Jones pidi oma tegude eest kohtus aru andma, kuigi mees oma tegu esialgu eitas, siis mõisteti ta pealtnägijate ütlustele tuginedes ikkagi süüdi.

Sündmuspaiga lähedal kommipoes töötav Rachael Beer nägi linnu kohutavat kohtlemist pealt, naise sõnul kaotas mees enesevalitsuse ja tappis pahaaimamatu kajaka.

"Ma nägin kriiskavat kajakat, kes võttis mehe taldrikult ühe friikartuli. Mees haaras äkki linnul jalgadest ja virutas selle vastu seina," meenutas naine.

Üks teine pealtnägija oli koheselt mehelt aru pärinud, et miks ta linnuga nõnda käitus, eriti veel laste ees. "See on kahjur, sa peaks oma lastele kahjuritest rääkima," oli mees oma tegu põhjendanud.

Beer tegi surevast linnust foto, mille hiljem loomakaitsjatele edastas. Naine ütles, et lapsed nutsid, kui nägid surevat lindu. "Kajakas ei surnud kohe. Me nägime, kuidas selle silmad veel tõmblesid. Õnneks üks mööduja võttis linnu ühes ja viis selle loomaarsti juurde. Kajakad on probleem küll, aga nõnda neid laste ees tappa – see on lihtsalt vale."

Lind viidi arsti juurde, kus tema piinad lõpetati.

Kuna Suurbritannias on kajakad looduskaitse all, siis oli linnu tapmine süütegu. Mees eitas kohtus esiti enda tegu, kuid toetudes tunnistajate ütlustele mõisteti ta selle tapmises lõpuks süüdi.

Suurbritannias tegutseva loomakaitseorganisatsiooni RSPCA esindaja Simon Evans sõnas, et selline linnu kohtlemine on mõtlematu ja väärib hukkamõistu.

"Kajakas virutati vastu seina surnuks ainult seetõttu, et ta varastas mehe taldrikult ühe friikartuli. See oli väga julm käitumine looma suhtes, mees hoolis rohkem enda friikartulitest kui kajakast."

Jones pidi tasuma umbes 1000 euro suuruse trahvi, samuti ei tohi ta 12 nädala pikkuse perioodi vältel kella 20:00 ja 8:00 vahel väljas liikuda.