Fox News kirjutab, et Debra McKenna (63) sai lõpusõrmuse oma peigmehelt ja tulevaselt abikaasalt Shawnilt. Viimane läks ülikooli ja jättis sõrmuse kallimale, et too teda selle abil enda lähedal tunda saaks. Paraku kaotas naine sõrmuse ühes kaupluses ja enam seda üles ei leidnudki.

Paar oli hiljem abielus 40 aastat ning Shawn suri kolme aasta eesti vähki. Sõrmus oli ammu ununenud, kuni selle leidis eelmisel kuul soomlane Marko Saarinen.

Viimane uuris Kaarina linnas maad metallidetektoriga. Nii ta sõrmuse leidiski, see oli metsas 20 sentimeetri sügavusel maa sees. Marko sõnutsi oli ta väga üllatunud, sest üldjuhul leiab ta peamiselt vaid pudelikorke ning prahti.

Kuna sõrmusel olid kirjas initsiaalid ning ka kooli nimi koos lõpetamisaastaga, otsustas mees omaniku üles leida. See õnnestuski ja ta saatis sõrmuse pakiga USAsse.

Debra sõnutsi puhkes ta nutma, kui sõrmuse viimaks kätte sai. "On väga armas, et negatiivsust täis maailmas on veel väärikaid inimesi," kiitis ta leidjat. Naine arvab, et sõrmuse naasmisel ta ellu on ka suurem tähendus - ta arvab, et see on sõnum tema abikaasalt.

Kuidas aga sõrmus ikkagi Soome sattus, jääbki ilmselt suureks küsimärgiks.