Anne Brokenbrow ei ole oma pika elu jooksul kunagi seadusega pahuksisse sattunud, kuid naine naeratas kelmikalt, kui politsei tema hooldekodu tuppa tuli ja daami maja ees ootavasse politseiautosse viis.

Suurbritannias Bristolis asuva Stokeleigh hooldekodu elanikud said heategevusliku ürituse raames kirja panna enda viimaseid soovid.

"Minu soov on, et mind arreteeritaks. Ma olen 104-aastane ja ei ole mitte kunagi seadusega pahuksisse sattunud," kirjutas naine enda sooviks.

Dementsuse käes kannatav Anne’i käte ümber löödi rauad ja politseinikud Stephen Harding ja Kelly Foyle viisid daami autosse.

"Mul oli kena päev, see oli huvitav. Mitte midagi sellist ei ole minuga varem juhtunud. Nad panid mind raudu ka, täismäng ikka," meenutas naine.

"Mis tunne oli kriminaal olla? Noh, see paneb mind oma tegude üle rohkem mõtlema. Aga politseinikud olid väga toredad," lisas ta.

Hooldekodu kirjeldas seda päeva "maagilisena" ja postitas Facebooki: "Anne’i soov sai täidetud, ta arreteeriti 104-aasta vanusena selle eest, et ta on olnud nõnda hea kodanik. See on midagi sellist, mida ta on alati kogeda soovinud."

Anne on hooldekodus olnud juba 10 kuud, teda külastab tihti lapselaps Sasha, nooruses töötas daam sekretärina moosivabrikus.

Politseinik Kelly Foyle sõnas, et tegemist oli tõenäoliselt kõige vanema inimesega, keda ta on arreteerinud. "Ta naeratas, tal oli lõbus. See sai alguse siis, kui me saime heategevusorganisatsioonilt e-kirja. See on kindlasti kõige veidram palve, mis meile edastatud on!"

"Ta tuli meiega rahulikult kaasa, ta tahtis, et me ta käed ka raudu paneks ja ta autosse viiks," lisas Foyle.

"See oli meie jaoks esimene kord kedagi hooldekodust arreteerida, ta oli meid nähes üllatunud, ta vist ei mäletanud, et just seda soovis," lisas Cole.

Vaata kogu juhtumit allpool olevast galeriist!