Kui Ditta suurepärase avastuse tegi, käis ta neljateistkümnes Tesco-nimelises toidupoes ja “kulutas” kokku 56 683 naela. Ta laenas maagilist pangakaarti isegi oma sõpradele, kes said ka suurest rõõmust osa. Kokku tehti kaardiga 167 “makset”.

Rõõmu jätkus aga veidi vähem kui kuuks ajaks, sest ühel hetkel nabiti mees kinni ja talle määrati kahe aasta ja kolme kuu pikkune vanglakaristus selle eest, et ta kasutas tehnilist viga enda kasuks ära. Ditta sai kaardiga lõbutseda eelmise aasta 21. jaanuarist kuni 15. veebruarini.

Prokurör Sophie Drake’i sõnul oli tegemist tehnilise rikkega, mis näitas, et tehing läks läbi, kuigi tegelikult oleks pidanud ilmuma ekraanile hoopis kiri, et tehing lükati tagasi.

Kuna kassapidajal polnud taolisest veast aimugi, siis töötas maagiline pangakaart igas Tesco toidupoes sama edukalt. Samas pole siiani selge, kas tegemist on Tesco või panga poolse rikkega.

Kodutu mehe advokaadi sõnul oli Ditta elus sellel hetkel raske aeg ja mehel polnud ulualust. Ja vaatamata neljakümnele abieluaastale on Ditta olnud narkomaan kolmkümmend aastat. Just narkootikumide tõttu ei saanudki kahe lapse isa oma perega koos elada, vaid oli tõstetud tänavale.