Kokku on lotomiljonärid National Lottery ehk rahvuslotoga alates selle tegutsemahakkamist 1994. aastal võitnud 8,5 miljardit naela, vahendab The Daily Mail. Sellest on praeguseks ära kulutatud 4,74 miljardit ning ülejäänu paigutatud hoiustele või investeeritud kasumit tootma.

Neli viiest üle 1 miljoni naela võitnud britist on koheselt ülemustele lahkumisavalduse lauale löönud.

Kaheksa võitjat kümnest ostis omale kiiresti uue põhiresidentsi, kulutades uue kodu peale keskmiselt 900 000 naela. Võidurahade eest on kokku ostetud 7958 maja, keskmiselt 2,7 hoonet võitja kohta.

28 protsendil majadest on suur garderoob, 22 protsendil mängude tuba ning ühel kolmest mullivann. 

Autodele kulutati 463 miljonit, populaarseimad automargid olid Audi ja Range Rover. Puhkusereisidel löödi laiaks 21 miljonit, seejuures olid populaarseimad sihtkohad USA, Kariibi ja Kanaari saared ning Dubai.

Kulutatud summad tunduvad enam kui priiskavad. Ometi ei maksa alahinnata lotomiljonäride panust ühiskonda: ligi 98 protsenti kogu summast on suunatud tagasi sisemajandusse ehk kulutatud Suurbritannias.

Suur vedamine on saatnud ka lotovõitjate lähedasi - võitjad on teinud omakorda miljonärideks veel 3780 oma lähedast inimest, tehes kingitusi 1,17 miljardi naela eest.

Ka on lotomiljonärid oma sõprade ja sugulaste eest ära tasunud 3700 pangalaenu. Üks seitsmest lotomiljonärist alustas oma äri ajamist, võttes kokku palgale 3195 inimest. Ligi kolmandik õnnelikest võitjatest tegeleb pärast võitu heategevusega.