Seda, et meestel olid ninasarvikute suhtes kurjad kavatsused, lubab oletada tõsiasi, et nende tükkideks rebitud surnukehade ja riideräbalate juurest leiti võimsad tulirelvad ja kirves, millega kütid teatavasti maha lastud ninasarvikute sarve eemaldavad, et seda müüa riikides, kus sarvel usutakse olevat raviv jõud.

Loodusreservaadi omanik Nick Fox jutustas uudistekanalile, et tegelikult pole ta isegi kindel, mitme kütiga tegu oli ning uurijad tegelevad hetkel sellega, et ohvrite jäänustelt DNA-proove koguda, et isikuid ja nende arvu tuvastada. "Võin üksnes oletada, et neid oli kolm, tundub lihtsalt, et seal on kolme inimese riided," sõnas mees, lisades ka, et midagi sellesarnast pole ta kunagi varem kuulnud, veel vähem näinud.

Lõvidega midagi hullu ei juhtunud, veterinaar tulistas neid uinutinooltega, et loomad koletu juhtumi uurimist ei segaks. Reservaadi meeskond leiab samas, et tegu on saatuse õiglase käiguga, kuna lõvid nullisid ära sündmuste käigu, mis oleks võinud ninasarvikutele väga õnnetult lõppeda. Ainuüksi 2016.aastal võtsid salakütid kolme väärika looma elu ning looduses on ninasarvikuid hetkel alles vähem kui 25 000.