Iroonilisel kombel andis mees lahutuse sisse 15. veebruaril, päev pärast Valentinipäeva. Lahutus jõustus aprillis ning teadmatu abikaasa sai sündmuste käigust teada mais, kui hakkas mehele tolle ebatavaliselt kergemeelset rahakulutamist ette heitma. Texase osariigis on säärase võltsimise näol tegu 3. astme kuriteoga.

Konstaabel Mark Herman ütles New York Postile, et naine olevat olnud väga üllatunud. "Ta avastas näiteks, et mees kulutab raha ehetele. Kui ta mehelt sel teemal aru päris, saigi ta teada, et nad pole enam abielus. Naine kutsus seepeale politsei ning süüdistas meest ilma loata abielu lahutamises. Pärast põhjalikku juurdlust selgus, et Paul Nixon oli tõepoolest ametlikke dokumente võltsinud."

"See on äärmiselt erakordne olukord," sõnas Herman ja lisas, et selle konkreetse juhtumi puhul on edasiseks sündmuste käiguks lahutuse anulleerimine. "Paul Nixonit otsitakse taga valevande andmise ja dokumentide võltimise eest ning teda võib oodata süüdi mõistmise korral kuni 10 aasta pikkune vanglakaristus."