Sienna, kellele viirastusid seepeale ilmselt rasvaste juuste ja tselluliidiste reitega vulgaarsed prostituudid, kukkus end kohe õigustama: “Ma ei ole lits! Mul on viimasel ajal ainult püsisuhted olnud, ausõna!”

Haa, irvitasid seepeale miljonid kommentaatorid üle kogu ilma ja mõtlesid, et Sienna, lits oled sa ikka.

Sest kuidas muidu nimetada noort ja kaunist naist, kes võrgutab ära mehe, kes kuulub teisele naisele? Seksuaalselt aktiivseid naisi on ju aegade hämarusest peale litsideks kutsutud ning traditsioone tuleb austada!

Ei ole meil siin Eestiski “litsidest” puudust. Latiinolaulja Enrique Iglesiasega lõbusalt aega viitnud noored tütarlapsed Anett ja Elina tembeldati kommentaatorite poolt silmapilkselt “tavalisteks eesti litsideks”.

Sama lugu koolitüdruk Brit Valliga, kes tunnistas, et tahtis odasangar Andrus Värnikut “proovida”. Ja oligi kohe lits valmis, ehkki ei teinud muud kui seksis ühe tuntud tegelasega, ja see, et noored inimesed seksivad, ei ole ometigi miski uudis.

Litsideks tükib aga üks tavaline eesti kommentaator miskipärast tembeldama vaid neid noori ja seksuaalselt aktiivseid naisi, kes on vallalised ehk üksikud.

Abielunaisi, kes oma mehi aktiivselt teiste naistega petavad, nii varmalt litsideks ei tituleerita. Huvitav, millest see küll tuleb? Kas äkki sellest, et suur enamus kommentaatoreid on seksuaalselt frustreeritud abielunaised, kel sel moel võimalik oma noortele rivaalidele “ära panna”?

Aga võib ju vabalt olla, spekuleerigem, et Sienna armukese, miljonärist abielumehe Balthazar Getty abikaasa Rosetta on sada korda suurem lits kui Sienna. Kes muudkui krabab mehi vasakult ja paremalt ning petab vaest Balthasari kuis jaksab.

Daily Mail’i allikad on nimelt väitnud, et Balthy maabus Sienna käte vahele vaid seepärast, et ta oli jälle jooma hakanud. Aga miks, huvitav küll, peaks üks nelja lapse isa jooma hakkama?

Rõõmust nüüd vaevalt. Ehk kurvastusest? Või trotsist? Ta ei sobinud oma naisega ega leidnud olukorrast muud väljapääsu kui seks uue atraktiivse partneriga. Äkki näkkab? Ja Sienna oli lihtsalt nii hea inimene, et ei suutnud Balthazarile ära öelda.

Frustreeritud abielunaine on suurem lits juba seepärast, et erinevalt vallalisest naisest, kelle seksiseiklused on üldjuhul avalikud, seksib oma mehest tüdinud, kuid siiski abielust kui “kindlast asjast” kümne küünega kinni hoidev abielulits salaja ning oma mehe selja taga.

Litsiks võikski nimetada seda naist (ja miks mitte ka meest), kes petab — kas oma meest (naist) või armukest.

Teisi naisi, kel palju sekspartnereid ja kes ei häbene seda tunnistada, nagu Sienna, Anett, Elina ja Britt, võiks aga lihtsalt seksuaalselt aktiivseteks naisteks nimetada.