Mia Austin oli näinud teleekraanil, kuidas Love Islandi staarid toppisid suu maksimaalselt täis vahukomme ning soovitasid vaatajatel sama teha. See tähendab neil vaatajatel, kellele meeldivad massidesse levivad challange'd. Samas kannatas ta sündroomi LIS (Locked-in syndrome) all, mistõttu sattus ta paanikasse ning lämbus enne kui meedikud kohale jõudsid, vahendas briti tabloid Mirror.

Endine reisiagent Mia oli poodlemas puhkuse ajal Walesis koos oma emaga ning tal tekkis idee osta vahukomme. Ema Carol ütles uurijatele: "Ilmselt tegi Love Island vahukommi väljakutset ja seda tahtis ka Mia teha koos kahe oma sõbraga". Kohtuistungil öeldi veel, et Mia hooldaja pakkus, et teeb maiustuse pooleks enne kui too selle suhu pistab, aga naine ütles "ei". Kui Mia siis vahukommi suhu toppis, hakkas ta lämbuma. Meedikud kutsuti Abersoch's parki, kus Mia sel hetkel viibis, aga enam polnud teha midagi.

Mial diagnoositi LIS juba 21-aastaselt, mil ta sai insuldi. Tal oli ka varem olnud tahke toidu söömisel lämbumismomente, mistõttu anti Mia hooldaja hoole alla, kes talle vedelikke ja vedelaid toite söötis.

Kohtunik otsustas, et tegemist oli õnnetusjuhtumiga.