Muusikud tulevad pühapäeval Tallinna Raekoja platsile kokku ja annavad suurkontserdil, mille kannavad üle ka TV3 ja Pervõi Baltiiski Kanal, edasi oma ühise sõnumi aidsi vastu ja turvaseksi poolt, et ühiselt kõigile eestimaalastele öelda, et HIV-i nakatumisest seksuaalsel teel saab hoiduda ja parim vahend selleks on kondoom, teatas Delfile pereplaneerimise liit.

“Me teame, et aids on Eestis probleem. Me tahame tulla lavale ja öelda välja, et oleme turvaseksi poolt. Kui meie võimuses on ära hoida halba, siis püüame seda teha,” põhjendab muusikute ühiskontserdil esinemist Nexuse esilaulja Merlyn Uusküla.

Chalice, kes samuti kontserdil üles astub, selgitab kontserdi ideed: “Tahan noortele öelda, et mõelge enne, kellega te olete ja kuidas te olete. Seks on püha asi! Ilma armastuse ja kondoomita pole vaja seksida. Purjus peaga ka mitte.”

Maailmas juba 45 miljonit HI-viiruse kandjat ja juba 5 miljonit inimest on sellesse viirusesse surnud.

Eestis on HIV-i nakatunute osakaal suurem kui enamikes Euroopa riikides. 65% HIV-i nakatunutest on noored kuni 29-aastased eestimaalased.

Eesti Pereplaneerimise Liidu noorte riskikäitumisalase ekspertgrupi arvates on lähitulevikus oodata uut HIV-i nakatumise lainet Eesti noorte hulgas.

Eksperdid väidavad, et kui HIV oli siiani pigem Eesti narkomaanide probleem, siis nüüd on HIV väljumas narkomaanide siiani suhteliselt suletud ringist kooliõpilaste ja kõigi teiste noorte eestimaalaste hulka, kes paraku ei oska veel enda nakatumist seksuaalsel teel karta. Ka Tervise Arengu Instituudi uuringud näitavad, et paraku vaid ainult pooled noortest oskavad end HIV-i seksuaalsel teel nakatumise eest kaitsta.

Ühiskontserti aitab korraldada Global Fundi toel Eesti Pereplaneerimise Liit koostöös Tervise Arengu Instituudi ja Reklaamiagentuuriga Camp. Kontserdi korraldamiseks vajalikud kulutused kaetakse sotsiaalreklaamikampaania “Armastuse terviseks!” raames.