EKRP ja Kristlike Naiste Liit pöördusid kolmapäeval vastava ettepanekuga peaminister Mart Laari, kultuuriminister Signe Kivi ja riigikogu kultuurikomisjoni poole.

Ühtlasi tegid riigikogus esindamata erakond ja liit ettepaneku lugeda kõnesoleva erootikafestivali reklaam kõlvatuks ning korraldada reklaami eemaldamine, teatas EKRP.

30. märtsist kuni 1. aprillini Sakala keskuses peetava erootikafestivali kohta märkisid pöördujad, et peavad sarnaste ürituste korraldamist lubamatuks ning kahjulikuks kogu Eestile, eriti aga kasvavale põlvkonnale.

Kutsume kõiki Eesti inimesi ja organisatsioone kaasa selle seisukohaga ühinema ja seisma laste ning noorukite kõlbelise puhtuse eest, teatasid EKRP ja Kristlike Naiste Liit.

Ka Eesti kirikute nõukogu (EKN) valmistab ette ametlikku pöördumist seksuaalelu propageerivate erootikamesside korraldamise ja meedias kajastamise vastu.

Märtsi keskel Sakala keskuses aset leidnud erootikafestivalile ei eelnenud kristlike ega muude organisatsioonide avalikke pahameeleavaldusi.