Seltskond heitis kaile kõhuli, et lähedal liikuvat valgevaala kohata, kuid Mansika unustas, et oli oma taskul luku lahti jätnud. Õhinaga vette vaadanud naine märkas liiga hilja, et telefon kai laudade vahelt läbi sulpsas, vahendab Mirror.

Ilmselgelt arvas Mansika, et oluline seadeldis on igaveseks kadunud ja ei hakanud seda isegi otsima. Möödus vaid mõni minut ja seltskond sai igaveseks olulise mälestuse võrra rikkamaks.

Valgevaal, keda nad pingsalt oodanud olid, ilmus pinnale koos põgenema pääsenud telefoniga ning ulatas selle uhkelt omanikule tagasi.

Õnneks suutis naise sõber uskumatu hetke jäädvustada, mis nüüd üle maailma tohutult kuulsust kogub. Praeguseks on videot Instagramis vaadatud üle 169 tuhande korra. "Kõik olid nii üllatunud. Me peaaegu ei uskunud, mida nägime. Ma olin mega õnnelik ja tänulik, et oma telefoni tagasi sain."

Ei läinud kaua mööda kui avastati, et tegu ei olegi tavalise vaalaga. Kalamehed avastasid, et valgevaala seljale oli kinnitatud Go Pro kaamera, millel ilutsesid sõnad "Peterburi vara".

Mereekspertide oletuste kohaselt on tegu valgevaalaga, keda on koolitatud vee all sõjaväelisi operatsioone läbi viima.