Lennufirma JetBlue ütles oma avalduses ajakirjale People, et kohaliku aja järgi neljapäeva hilisõhtul New Yorgist Floridasse lennanud reisija otsustas koroonatesti andnuna, kuid tulemustest veel teadmata siiski lennuki pardale minna ning pole seetõttu enam kunagi selle lennufirma lendudele oodatud.

"Eelmise õhtu sündmused panid meie teenindajad, kliendid ja föderaal-ning kohalikud jõustruktuurid ebamugavasse olukorda, mida oleks saanud kergesti vältida. Seetõttu ei ole see klient enam kunagi JetBlue pardale lubatud," seisis avalduses.

Lennufirma lisas ka, et soovitab tungivalt kõigil, kes tunnevad ennast veidigi halvasti või ootavad koroonatesti tulemust, mitte lennureisi ette võtta.

Rääkides lähemalt aga intsidendist, siis koroonaviirust kandva mehe tõttu seisis lennuk Florida lennujaamas tunde, sest ametnikud pidid rääkima ja rahustama ligi 114 reisijat ja lennuki meeskonda. Nimelt oli lennu ajal saanud üks reisija sõnumi kaudu teada, et tema antud COVID-19 test oli positiivne.

Lennukis olnutel paluti kõigil hoida silma peal oma tervisel ning neile pakuti võimalust konsulteerida lennujaamas arstidega.

Lennukis viibinud teise reisija sõnul ei olnud koroonaviirusega nakatunud reisijas midagi imelikku, viimane ei paistnud haige, ei köhinud ega aevastanud.

Flrodia Palm Beach`i rahvusvaheline lennujaam teatas, et steriliseerib kogu lennuki ning ala, kust reisijad lennukilt maha astusid.