Rio de Janeiros asuva vangla juhtkond avaldas video, milles on näha nende vangi Clauvino da Silvat, kes kannab parukat, silikoonmaski, rinnahoidjat ja roosat T-särki. Videos võtab mees kihthaaval endalt maskeeringut maha, vahendab Dailystar.

Ametnike sõnul võib tütart oodata süüdistus vanglast põgenemisele kaasaaitamises. Kuigi on selgitatud, et tütar läks oma isa vanglasse vaatama ning mees kavatses jätta tütre sinna enda asemel maha, püüdes vanglast tüdrukut kehastades lahkuda.

Valvureid aga maskeering ära ei petnud. Pärast maskeeringus mehe pildistamist vangla ees ja fotode edastamist meediale viidi ta tagasi oma kongi, kuhu ta kuulub.

Lisaks Silva tütrele kuulatakse üle veel seitse inimest, kes on meest hiljuti külastanud ning keda kahtlustatakse põgenemisele kaasa aitamises. Politsei arvab, et üks rase naine, kes Silvat külastas ja keda valvurid läbi ei otsinud, oli peitnud paruka ja prillid enda külge ning viinud need siis Silvale.

Enam kui 73 aasta pikkust karistust kandev Silva põgenes ka 2013. aastal koos grupi teiste vangidega Gericino vanglast. Ta tabati aga üsna kiiresti.

Nüüd otsustasid võimud viia Silva üle maksimumrežiimiga vanglasse, et vältida edasisi katseid põgeneda.

See ei ole aga esimene kord, kui vang lahkub vanglast, jättes oma sugulase maha. Eelmisel aastal uimastas üks vang Peruus teda külastama tulnud kaksikvenna ning jättis viimase enda eest karistust kandma. Tegelik kurjategija tabati alles enam kui aasta pärast põgenemist.