Kolmapäeval Eestisse jõudvad prantslanna Chipy Marlow ja itaallanna Joalay tutvuvad Tallinna vaatamisväärsustega ja külastavad kindlasti Eesti pealinna kirikuid, teatasid kirikuringkondade pahameele alla sattunud erootikafestivali L'Erotique korraldajad BNS-ile.

Lisaks esinevad kaks pronotähte 30. märtsist 1. aprillini Sakal keskuses festivali pealaval kahe showga päevas, jagavad autogramme ja poseerivad koos festivali külalistega.

Kultuuriminister Signe Kivi, kellelt seksifestivali vastased palusid astuda samme festivali ja selle reklaami keelustamiseks, teatas kolmapäeval BNS-ile, et ta ei kavatse erootikafestivalile minna.

"Eesti reklaamiagentuurid jälgivad oma tegevuses rahvusvahelist reklaamiseadustikku, mis kehtestab eetilise käitumise normid," teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. "Inimese seksuaalsus ning kõlbelised tõekspidamised on väga individuaalsed, individuaalne on ka fantaasia, mis festivali plakatit nähes tööle hakkab," lisas pressiesindaja.

Neljapäeval Tallinnas algava erootikafestivali vastukampaaniaga on ühinenud Eesti kirikute nõukogu, Eesti Kristlik Nelipühi Kirik, Eesti Naisliit, Eesti Kristlike Naiste Ühendus, Eesti Kristlik Rahvapartei ja keeleinspektsioon.

Festivali direktrissi Ly Aosaare kinnitusel ei propageerita üritusel ohjeldamatut seksuaalelu, pornograafiat ega seksuaalseid äärmusi.

Oma avaliku pöördumise järgi aktsepteerivad festivali korraldajad kirikute nõukogu seisukohti pereväärtuste propageerimisel, kuid vastavalt põhiseadusele on inimesel õigus valida, kas käia kirikus, erootikafestivalil või mõlemas kohas.