Valusalt hammustavad satikad võtsid jaoskonnas võimust pärast seda, kui politseinikud üht joomaurgast kontrollimas käisid. Vihje õigsust kinnitas ka politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Maardu politseijaoskonna eluoluga kursis oleva isiku sõnul on asja juures kõige hullem see, et paljud korravalvurid viisid kirbud koju kaasa ning nüüd on ka nimismeeste lapsed ja naised sitikate poolt ära puretud.
Kui politseijaoskonnas teostati päev pärast intsidenti mitterahuldav kirbutõrje (patrullautod jäid puhastamata), siis reapolitseinikute abikaasad vaadaku ise, kust „kingitusega“ võitlemiseks vabu vahendeid leiavad.

Odav lõbu see igatahes pole - kirbutõrje kolmetoalises korteris maksab 32 eurot, ehk 500 krooni ning see on politseiniku palga juures juba täiesti arvestatav summa.
Võib ju oletada, et säärased juhtumid pole korrakaitsjate igapäevatöös mingiks harulduseks, kuid seda enam peaks politsei- ja piirivalveametil taolisteks puhkudeks olema välja töötatud kindel tegevuskava.

Kellele siis ikka meeldiks kuvand kirpudest puretud Eesti politseinikust. Kolmapäeval jaoskonnaülemaga vestelnud pressiesindaja lisab lõpetuseks, et kuna esimese hooga kõikidest putukatest jagu ei saadud, tuleb Maardu osakonnas teha veel üks kirbutõrje ning probleem peaks lahendatud saama hiljemalt tänaseks.