Forbes kuulutas Kylie Jenneri 2019. aasta märtsis kõige nooremaks isetehtud miljardäriks, kui tema kosmeetikafirma Kylie Cosmetics väärtuseks hinnati 900 miljonit dollarit. Nüüd tuleb välja, et reaalsus on midagi muud.

Novembris 2019 müüs Kylie Jenner 51 protsenti firmast Cotyle 600 miljoni dollari eest. Coty avaldas dokumendid, mille põhjal Forbes väidab, et nii Kylie kui tema ema Kris Jenner liialdasid Kylie Cosmetics väärtusega.

Dokumentides on ka kirjas, et Krisile kuulub samuti väike osa kosmeetikafirmast, mis alandab Kylie osakaalu 49 protsendilt 44,1 protsendile.

Kui varasemalt arvati, et kosmeetikafirma teenib 44% kasumit, kuid Coty esitatud dokumentidest tuleb välja, et kasum jääb pigem 25% juurde. Uut informatsiooni ning COVID-19 mõju ilutööstusele arvesse võttes tähendab, et Kylie, isegi kui ta teenib 340 miljonit dollarit, ei ole miljardär.

Forbes kirjutab, et Kris Jenner võõrustas mitmel korral väljaande töötajaid oma häärberis ning esitas neile ülespuhutud majanduskokkuvõtteid, et firma väärtust näiliselt tõsta.

"Firma ei ole kunagi nii väärtuslik olnud ja Jennerid on selle kohta valetanud alates 2016. aastast saati, isegi lastes oma raamatupidajal esitada tuludeklaratsioone valede numbritega, et selle abil lasta Forbesil hinnata Kylie vara väärtust kõrgemaks kui see tegelikult on. Kuigi me ei saa tõestada, et need dokumendid olid valed (tõenäoliselt olid) on selge, et Kylie pere valetas," kirjutab Forbes.

"Kylie ettevõtte on tunduvalt väiksem ja vähem kasumlik kui tema pere on lasknud kosmeetikatööstusel ja meedial, kaasa arvatud Forbesil, arvata," lisas väljaanne.

Lisakalkulatsioonid näitavad, et Kylie Jenneri väärtus jääb rohkem 900 miljoni kui ühe miljardi kanti.

Kylie Jenner aga ei lasknud asjal niisama olla. Ta tegi Twitterisse mitu säutsu, kus pahandas Forbesi artikli üle, arvates, et tegu on väärika väljaandega.

Kylie't pahandasid Forbesi väited väidetava valetamise ja dokumentide võltsimise kohta. Viimaks ütles ta, et tal on 100 muud asja teha, kui arvutada selle üle kui palju ta väärt on.