Danni.com-i teatel ei ole Mark J. Maloneyt vahistatud, aga St. Bernardi politsei on alustanud tema tegevuse uurimist ning teda on küsitlenud ka USA salateenistus.

Andrew Jacksoni keskkool saatis vanematele kirjad, teavitades neid, et 25-aastane Maloney ei ole enam nende teenistuses ning soovitas neil kontrollida tema poolt lastele saadetud sõnumeid.

Maloney endised õpilased Nick Lambert ja Jonathan Morgan ütlesid, et Maloney oli enne koolivaheaega klassile öelnud, et koolivõimud püüavad teda vallandada. Vahetult pärast koolivaheaega saatis Maloney välja kooli juhtkonda ärritanud esseeteemad, mille üksikasjad ei ole teada.

Pärast ametist vabastamist levitas ta märksa vulgaarsemaid teemasid, lubades parima kirjandi kirjutanud õpilastele 250 dollarit.

89 teemast mõned olid alljärgnevad:
“Seksuaalvahekord tähendab mulle alljärgnevat…”
“Masturbeerimine tähendab mulle seda…”
“Olla homo või heteroseksuaal: kumb on parem?”
“Kui ma tapaksin ühe inimese, siis teeksin ma seda nii…”
“Kui ma tapaksin tuhat inimest, siis teeksin ma seda nii…”
“Kirjeldage, milline president võiks parem olla surnud ja kirjeldage lühidalt, kuidas te ta tapaksite”

Osad õpilased tunnevad Maloneyle kaasa, kuna nende sõnul on ta hea õpetaja, kes stimuleerib mõtlemist leiab õpilastega ühise keele.

Morgan ja Lambert asutasid endise õpetaja auks bändi, millele nad panid nimeks “Maloney Got Fired” (Maloney vallandati).