Daily Maili andmete kohaselt paljastas naise ettevõtte endine töötaja Keri Escher, kes oli enda sõnul laipade rüvetamisest kohutavalt häiritud. Veel hirmsamaks teeb loo fakt, et hambavargast töötaja on matusebüroo omaniku ema.

Hambavaras Shirley Koch ühes abikaasaga

Endine töötaja Escher, kes tegeles kremeerimismatustega, rääkis, kuidas Koch tõmbas laipadel kuldhambad välja, et saadud väärismetall sulatada ja seejärel maha müüa. “Üks päev ta näitas mulle oma kuldhammaste kollektsiooni,” meenutas naine õlgu judistades. “Koch rääkis, et oli aasta varem juba koguse kulda maha müünud ning sai saadud raha eest terve perega Californiasse Disneylandi minna.”

Selle hirmsa jutu peale aktiveerus FBI ning hakkas maad kuulama, alustades endiste töötajatega ning lisaks kuulati üle ka büroo omanik Megan Hess, uurimaks, kuidas ta bürood ja samas majas asuvaid teisi ettevõtteid juhib.

Matusebüroo ja kehaosade turu perenaine

Nimelt üle 10 aasta tegutsenud matusebürooga samas majas on ka doonorite keskus ehk otsesõnu kehaosade turg ning bürool on ka oma krematoorium. See tekitab inimestes aga küsimuse, kas kahe sellise ettevõtte tegutsemine samas hoones on eetiline. Endiste töötajate sõnul ei maininud Hess lahkunute lähedastele kunagi, et annetatud laibad hakkavad teenima ärilisi eesmärke.

Samas vallas töötav Steve Palmer hurjutas konkurenti: “Sul ei ole eetikat, kui sa nii teed. Sa ei vaata keha kui tervikut, vaid rahateenimisvõimalust.” Sellest hoolimata tasub teada, et USA seadused ei keela kehaosade ostmist-müümist ning enamikes osariikides on legaalne müüa laipu ja nende osi.