Varemalt meesterahvaste seltsi eelistanud nooruke näitlejatar Lindsay Lohan näitab end nüüd kõikjal koos oma lesbiarmukese Samantha Ronsoniga (Lindsay üksi ja koos Samanthaga alumises pildireas) ning kuulukse, et tüdrukud on juba ka kihlasõrmused ära ostnud. Isegi Lindsay ema võttis hiljuti sõna, et tal on oma tütre ja tolle girlfriendi armastuse üle hea meel.

Ja tuntud naiskoomik Ellen DeGeneres abiellus alles natuke aega tagasi näitlejatar Portia de Rossiga (paar alumises pildireas), kusjuures mõlemal olid ilusad valged riided seljas: Ellen kui mehelikum kandis valget pükskostüümi ja Portia kui naiselikum valget pruutkleiti.

Armas ju! Ja tekib kohe küsimus, et miks meil siin Eestis ei ole olnud ühtegi lesbilaulatust. Õigus, meil ei saa lesbid abielluda, seadus ei luba. Aga meil ei ole ka eriti palju lesbisid, kes oleks öelnud, et nad armastavad naist ja tahavad abielluda.

Ainult üks lesbiaktivist tuleb meelde — geiaktivist Lisette Kampus (alumisel fotol), kes peab hetkel Marianne Mikko assistendi ametit Brüsselis. Teised lesbid püsivad hiirvagusi.

Riigikogu esinaine Ene Ergma (all pilireas) on küll teatanud, et pooldab homoabielusid, aga omaenda väidetavatest lesbisuhetest ei ole ta julenud avalikkusele sõnakestki poetada.

Suure autoriteedina võiks Ergma lesbide heaks nii mõndagi ette võtta. Ütleks näiteks, et aitab, nüüd aeg seadusliku abiellumise eest võidelda — kas poleks see tõeline girlpower?

Muidugi, ega geid ei ole paremad, Reformierakonna poliitik Imre Sooäär näiteks teeb juba tükimat aega haledaid katseid, et veenda meid oma “soojemates” suhetes Reformierakonna naisliikme Maret Maripuuga, kuigi kuuldavasti elab ta juba ammu koos teise Pädaste mõisahärra, tast hulga vanema hollandlase Martin Breueriga.

Öölaulupeolgi istus Imre Mareti kõrval ja Martin, kes istus neist pisut eemal, pidi seda kurva näoga pealt vaatama.

Aga mis teha, konservatiivne lehelugeja ei hääletaks mingil juhul Ergma poolt, kui too enne valimisi näiteks pruudiga pulmad teeks, või Sooääre poolt, kui too ükspäev oma lähedase sõbra Breueri käevangus seltskonda tatsaks. Suur hulk eestlasi ei neelaks seda lihtsalt alla.

Kuidas inimene oma eraelu poliitikale ohvriks toob, ilmneb ka USA senaatori Hillary Clintoni stoorist, kus mehelike maneeridega ning pükskostüüme armastav (nagu Ergma!) matroon teeskleb siiamaani, et tal on Billiga kõik okei, kuigi 60-aastase daami kiindumus tast pea 30 aastat noorema assistendi Huma Abedini (pildil koos Hillaryga) vastu on olnud juba pikemat aega Ameerika seltskonnaajakirjanduse üheks maiuspalaks.

Kas Hillary jätab Billi maha ja andub lesbilisele armastusele siis, kui tal pole enam mingit lootust presidendiks saada? Ja Ene Ergma, keda veel mõni aeg tagasi Eesti presidendiks pakuti — kas rändab Lesbose saarele siis, kui pensionile läheb? Mnjaa, Eesti esimest lesbipulma tuleb vist kaua aega oodata.