Kaljukotkas -  kas sa oled kunagi mõelnud, miks tal nii kõrgel vaja elada on?

Kuigi kaljukotkast peetakse üheks majesteetlikumaks linnuks ja ta on lausa 5 riigi lipul ja veel rohkemate riikide vapil, siis tegelikult on see lind üks laisk südametu suleline.

Nimelt ei pea kaljukotkas oma laiskuses paljuks lennata pahaaimamatu kilpkonnaga kilomeetrite kõrgusele ja lasta vaesel loomal sealt alla kividele tükkideks kukkuda. 

Kuid see pole veel kõige hullem asi, mida see sindrinahk teeb! Mis te arvate, mis on näiteks mägikitse saatus, kui kaljukotkal pole parasjagu tuju kitse südant küünistega tükkideks rebida? Appi tulevad taaskord lennuoskus ja kaljud...

Videot soovitan vaadata vaid inimestel, kes leiavad, et on lahe näha kotka poolt kaljudelt alla lohistatud kitse:

Pelikanid - mida need suure nokaga linnukesed ikka halba teevad?

Pelikanid on tõesti tuntud selle poolest, et neil on kõige enam mahutav nokk linnuriigis. Neil on ka kummaline viis söömiseks: nad tõmbavad vees endal noka vett täis ja loodavad, et seal sees oli ka midagi söödavat.

Kuid pelikanid ei jahi ainult vees, nad on tuntud ka selle poolest, et nad söövad tõepoolest kõike! Lisaks kaladele, kahepaiksetele ja koorikloomadele söövad pelikanid ka tuvisid, kormorane, kajakaid ja isegi pingviine!

Kuid isegi see ei tee pelikane hirmsateks, linnud söövad teisi linde ju kogu aeg! Kuid selles see asi ongi, pelikanid ei söö oma toitu! Nad vaid asetavad elusolendi endale vastavalt looma suurusele kas endale noka sisse või neelavad alla -  seedimine toimub mõlemas kohas!

Taaskord lisan juurde häiriva video, kus pelikaniseltskond käib kergel snäkil pardipoegade seas..

Kui te arvate, et loomariigis juhtub kõike ja ju siis vaesed linnud olid näljased, siis arvake uuesti. Youtube'is on ka video, kus pelikan ampsab pargis äkitselt endale nokavahele ühe tuvi. Uskuge mind - pargis antakse lindudele regulaarselt süüa, seega ei saanud pelikan just näljane olla. Ja samuti ei usu ma, et on väga meeldiv, kui tuvi 20 minutit su sisemuses rabeleb. Järjekordne tõestus, et pelikanid on lihtsalt hingetud olevused!

Õgija või kavalpeast pussitaja?


Õgijad on maailmas väga laialdaselt levinud väikesed varblaselaadsed linnukesed, niiet on suur tõenäosus, et sa oled oma elu jooksul neid linde ka näinud. Fakt, mida sa nende kohta ei pruukinud teada, on see, et nad on loomamaailma väikesed kavalad psühhopaadid, kellel on oma saagi tapmiseks väga õõvastav viis.

Nimelt püüavad nad oma saagi kinni ja lendavad sellega lähima okkalise puu juurde ja lasevad saagil okka peale surnuks kukkuda. Nõnda saavad nad hiljem rahulikult oksal einestada.

Aga sellisel käitumisel on ka teine põhjus. Nimelt leiavad õgijad endale niimoodi kaaslased! Isane õgija näitab emasele kätte koha, kuhu ta kõige rohkem saaki visanud on: kui saak on veel värske ja seda on palju, siis võib isane kindel olla, et emane just tema valib.

Must raisakotkas on isegi raipesööjate seas hirmutav!


Raisakotkad on tuntud selle poolest, et nad ei tapa ise kunagi loomi. Nad toituvad jubateiste elajate poolt tapetud korjuste õgimisest. Kuigi enamik raisakotkaid on viisakad loomad ja üldiselt istuvad kuskil oksal, oodates, et keegi kuskil läheduses looma tapaks, siis must raisakotkas on teist masti mees.

Nimelt ei tunne see liik peaaegu üldse lõhnu - seega on tal väga raske surnud loomi üles leida. Ometi on must raisakotkas ka sellele lahenduse leidnud - tuleb süüa veel elusaid loomi, kes kätte satuvad, kõige paremad on muidugi need, kes ise ennast kaitsta ei saa. Näiteks vastsündinud lehmavasikad...

Kea lind hävitab kõik, mis ta teele jääb...igavusest!



Kea lind elab tavaliselt Uus Meremaal ja on roheka tooniga papagoiline. Nad on tuntud enda uudishimu poolest. Kui nad näevad midagi uut ja huvitavat, tormavad nad kohe seda lähemalt vaatama, proovima, maitsma.

Kea papagoid on põhjustanud sadu autoõnnetusi, sest nad on väga kavalad linnud. Nad oskavad isegi autouksi avada!

Teatakse isegi juhust, kus kea lind varastas ära turisti passi!

Aga see ei ole mitte kõige hullem harjumus neil lindudel. Nimelt on neil veel kummaline hobi -  süüa elusaid lambaid!