Intsident leidis aset Põhja-Carolina osariigis, kus musta karu kaelas olevalt jälgimisseadmelt leiti Trumpi presidendikampaania kleebis. Help Asheville Bears loomakaitseorganisatsioon pakub teo kordasaatja tabamiseks viis tuhat dollarit, kirjutas TMZ.

HAB kirjeldas sedamoodi poliitilist sõnumit levitavat inimest "julmaks ja südametuks" ning ütlesid, et see on juba teine must karu, kellelt on leitud Trumpi valimiskleebis.

Karust tegi pilti Asheville'i elanik Sheila Chapman, kelle sõnul uitas loom tema kodu lähedal. Kleebise sellises kasutamises pole midagi ebaseaduslikku, küll aga loetakse seda nukraks teguviisiks.

Sheila usub, et karu kaelas olev jälgimisseaduse on sinna pandud Põhja-Carolina karude uurimise programmi alusel. Ta on ka enne näinud karusid jälgimisseadetega.

HAB usubki, et Trumpi kleebise pani jälgimisseadmele just keegi uuringus osaleja, sest tavainimesed ei kipu metsikutele karudele niisama lähenema. Seda siis naljategemise või muul eesmärgil.

HAB on nüüd käivitanud uurimise ning karude uurimise programmist öeldi, et nad ei soovita kellelegi karudele looduses läheneda.

Pilte karust Donald Trumpi valimiskampaania kleebisega vaata SIIT.