Kuldse kemmergu väärtus oli veidi enam kui 1 miljon dollarit ning hoolimata ülikrõbedast hinnast ärgitati näituse külastajaid hinnalist tarbeeset ka sihipäraselt kasutama. Küll aga ei tohtinud potil veeta kunagi kauem kui 3 minutit. Installatsioon oli näiteks New Yorgis, Guggenheimi muuseumis äärmiselt menukas näituseelement, mida on hinnanguliselt kasutanud juba enam kui 100 000 inimest.

Käimla installeeriti neljapäeval ning varastati laupäeva varahommikul umbes 4 ja 5 vahel. Thames Valley politseijaoskonna juhtivinspektor Jess Milne teatas meediale, et tegu on tohutult suurt väärtust omava teosega eeskätt materjali tõttu, millest see valmistatud on. Lisaks põhjustasid lahti jäetud kanalisatsioonitorud lähedalasuvates ruumides tugeva üleujutuse ja veekahjustuse.

"Me oleme veendunud, et kurjategijate näol on kindlasti tegu grupeeringuga ning et röövimisel kasutati vähemalt kaht sõidukit," täpsustas Milne juurdluse käigus ilmsiks tulnud detaile ning lisas, et on rõõmus selle üle, et intsident ühtegi inimelu ei nõudnud. Inspektori sõnul on üks 66-aastane mees hetkel vahi alla võetud. Milles teda aga täpselt süüdistatakse, jääb esialgu saladuskatte alla.

Kummalise kaotuse osaks langenud Blenheimi palee on endise Suurbritannia peaministri Winston Churchilli sünnikodu. Naljakas on asja juures veel see, et palees resideeruv Churchillide suguvõsa esindaja Edward Spencer-Churchill naljatles The Timesile eelmisel kuul antud intervjuus, et ei kavatse kuldset tualetipotti valvama hakata, kuna tegu pole just eriti lihtsa asjaga, mida varastada. "Esiteks on see torustikuga ühendatud ja teiseks ei tea keegi, kes viimasena potti kasutas ja mida enne seda sõi. Mina ei usu, et keegi seda varastama hakkab!"