27-aastane Sheikh Mohammed Mutumba sai väga halva üllatuse osaliseks, kui tema värske abikaasa Swabullah Nabukeera, kellega ta oli kaks nädalat tagasi abiellunud, hoopis meheks osutus. Pettus tuli ilmsiks siis, kui Swabullah üritas naabrite telerit ja riideid pihta panna. Kohale kutsutud politsei teostas läbiotsimise ja tuvastas, et islamiusu kombe kohaselt üleni kaetud naine on hoopis mees.

Nii Mutumba kui tema lähikondsed olid uudisest vapustatud, kuna midagi sellist ei osanud keegi kahtlustadagi. Isegi laulatust läbi viinud imaam Amisi Kibunga kommenteeris, et kõnealune “daam” oli kõiki tseremoonial viibinud inimesi malbe hääle ja vagura käitumisega osavasti ninapidi vedanud. “Tal oli nii õrn hääl ja naiselik kõnnak,” meenutab imaam.

Vaimulik tunnistas siiski, et talle tundus veider, et Mutumba neli päeva pärast laulatust kurtis, et naine pole ikka veel nõustunud riideid seljast võtma ja kannab isegi voodisse minnes hijabi ning maani kleiti. Kuna Swabullah olevat aga täitnud eeskujulikult kõiki teisi perenaisele kohaseid majapidamisülesandeid, otsustas Mutumba kannatlikult oodata.

Naisena esinenud mees tunnistas pärast pikka ülekuulamist lõpuks üles, et ta päris nimi on hoopis Richard Tumushabe ning abiellumise motiiviks oli uus peigmees paljaks varastada. Paarike kohtus "pruudi" väidetava tädi kaudu, kes müüs "naise" kahe kitse, kolme kleidi, kahe suhkrukoti, soolapaki ja Koraani eest Mutumbale. Politseile väitis tädi, et ei teadnud, et ta sugulane on mees.

Kõnealuse intsidendi tõttu kaotas Mutumba paraku oma töö Kayunga mošees, kus ta ametnikuna töötas. Värske naisukese vargile minek polnud aga sugugi vallandamise põhjus, vaid hoopis asjaolu, et Mutumba oli abiellunud mehega. Vaimulikud otsustasid, et oma religiooni väärikuse säilitamiseks ei saa alandatud mees oma ametipostil jätkata. Mutumba on kuuldavasti kolinud tagasi oma vanemate juurde ja külastab psühholoogi, et keerulisest katsumusest toibuda.