„Õlivahetus, 5 eurot," seisis postituses lakooniliselt. Raido helistas juurdelisatud numbrile ja reibas mehehääl vastas, et tulgu kunde koos õli ning õlifiltriga kell 19 Sikupilli Prisma alla parklasse. Seal ootavat teda valge Citroeni „pirukas".

„Sõitsin õhtul kohale ja leidsin soojendatud parkla taganurgast tõesti valge Citroen Berlingo, sinistes tunkedes mees kõrval seismas.
Mul tekkis millegipärast tahtmine vaikselt edasi sõita ja see kahtlane remont sinnapaika jätta, kuid miski ilmaime tõttu võtsin nii-öelda südame rindu," meenutab Raido.

Et turvad peale ei lendaks!
„Ta oli tegelikult päris muhe mees, tutvustas end Toomasena. Berlingost ilmusid naksti hüdrotungrauad välja, tüüp keeras mootorilt õlikorgi lahti ning jättis kapotikaane ainult irvakile. „Et turvad kohe peale ei lendaks," põhjendas ta ausalt, samas auto esiotsa mitte just liiga palju maapinnast kõrgemale pumbates.

Mul soovitas ta samuti poodi või kuhugile minna, et ma seal passimisega tähelepanu ei tõmbaks. Ma siiski ei soovinud lahtist autot võõraga päris üksi jätta ja tolgendasin natuke narrilt taaraautomaatide juures, poole silmaga remonditoimingut jälgides," räägib klient.
Peagi kadus salapärane Toomas papitüki ja musta plastmassist vanniga auto alla. Kui õli voolama hakkas, tuli remondimees välja ning istus minutit viis oma Citroenis. Siis kadus ta uuesti kibekähku mootori alla ning juba mõne hetke pärast lasi Honda esiotsa tasapisi maa poole.

Vaba mees õlivanniga
„Õlivanni viis ta ettevaatlikult oma autosse ja tuli tagasi lehtriga. Alles siis julges ta kapotikaane üles tõsta ja valas mootorisse uue õli. Um­bes kümne minutiga oli kõik lõp­penud.
Astusin taas lähemale ja uurisin, mida ta vana õliga teeb. „See läheb mul kevadeks aia ja maja värvimiseks," vastas ta. Sellegipoolest ei suutnud ma endale ette kujutada, kuidas ta lahtise õlivanniga mööda auklikke pealinna tänavaid logistab.
Kahtlustan, et õli leidis peagi tee kanalisatsiooni. Hiljem mõtlesin ka selle üle, et õlivahetus sellise kaldenurga all ei pruugi just kõige efektiivsem olla. Vana õli jäi tõenäoliselt natuke sisse," mõtiskleb Raido.

Oma huvitavat teenusepakkumise asukohta kommenteeris mõistatuslik mutrikeeraja nii: „Olen vaba mees ja olen seal, kus on vaba koht!"
Sikupilli keskus salapärase remondimehe tegemisi ei kommenteerinud